18 de setembre del 2007

AMATEUR

Si existeix una paraula que ha guanyat protagonisme des de l’aparició d’internet, aquesta és amateur.

Amateur prové del francès, i no vol dir res més que aficionat, és a dir, que hom no és un professional.

Si introduïm la paraula amateur al buscador ens apareix això:

Resultats 1 - 10 d'aproximadament 92.600.000 per a amateur. (0,10 segons)

Els documents poden ser vídeos, fotos, relats,... El gènere per excel·lència associat a aquesta paraula és sens dubte el pornogràfic, però no l’únic. Cinema, literatura, fotografia, qualsevol disciplina pot generar aficionats.

Doncs bé, el gènere documentals de naturalesa, pal de paller de La 2 i el Canal 33, i que National Geographic i altres productores dominaven a la perfecció, també té la seva versió amateur.

El vídeo en qüestió és diu “ Battle at Kruger “ hi ha estat visualitzat 17.048.463 vegades durant 4 mesos ( poca broma! )

Espero que us agradi.




2 comentaris:

Jordi Soldevila ha dit...

Eps, m'alegro del retorn!!

I quin retorn!! Impressionant el vídeo del Kruguer!! Ni en els millors reportatges del National Geographic no és veu tant moviment!

Justament ara un de la feina és per allà baix al parc del Kruguer a Sudàfrica fent un safari!! Ja li demanaré a veure que tal!

Josep Maria Augé ha dit...

Doncs el txaval aquest que va filmar el video els de la National l'han sucat bastant bé per comprar-li l'enregistrament...
A veure quan l'escoltisme solsoní ens regala amb un document gràfic com aquest (com per exemple una rebel·lió d'ex-alumnes cap al Mossen Ferrán, ka que això capgiraria les lleis de la natura que sembla capgirar aquest video)